nummer 10 - 9 mei 2006Nieuwe directeur steunpunt
Kortingen Ploeg van Goud voor de open dag!
Nieuwe directeur steunpunt
Per 16 april is Jaap Meijer benoemd als directeur van het Landelijk Steunpunt Landbouw & Zorg. Het afgelopen jaar heeft Harm Wieling die functie waargenomen in afwachting van de subsidie voor de komende jaren. Jaap is benoemd voor 32 uur per week. Hij begint met 16 uur in verband met het afbouwen van werkzaamheden in zijn oude baan. Harm gaat per 17 mei het voorzitterschap van het bestuur van de Stichting Landbouw & Zorg weer op zich nemen.
 
De komende tijd gaat Jaap zich vooral bezig houden met de strategie voor het steunpunt. Na juli 2009 stopt de subsidie. De Ministeries van LNV en VWS hebben aangegeven dat het steunpunt daarna minder afhankelijk moet worden van hun basissubsidie. Het steunpunt wil zich ontwikkelen tot een maatschappelijke onderneming voor de sector Landbouw, Zorg & Welzijn en binnen die sector met name voor de zorgboeren in Nederland. Via onze nieuwsbrief, de website en andere kanalen zult u op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen. U kunt Jaap bereiken per telefoon (0342-450364) of e-mail.

Kortingen Ploeg van Goud voor de open dag!
In het kader van de open dag op 17 juni heeft het steunpunt een eenmalige korting bedongen bij de uitgever van Een ploeg van goud, hartverwarmende ervaringen rondom de zorgboerderij. Bestel Een ploeg van goud en betaal € 19,50 per boek in plaats van € 22,50 (excl. € 3,50 verzendkosten). Bij bestelling van 5 boeken in één keer, betaalt u géén verzendkosten!
 
Een ploeg van goud is een perfect promotiemiddel voor de zorgboer, een prachtig ervaringsboek voor de deelnemer en zijn familie en een prima informatiebron voor de kring van zorgverleners en geïnteresseerden rond de zorgboerderij.
 
Zend uw bestelling naar info@roodbont.nl  en u heeft de boeken ruim op tijd in huis ter voorbereiding op de open dag. Deze actieprijs loopt van 9 mei tot en met 2 juli 2006 en is niet geldig in combinatie met andere aanbiedingen.
Open dag
De landelijke open dag zorgboerderijen komt in zicht! Nog ruim een maand en dan zetten bijna 150 zorgboerderijen hun staldeuren open. Op de website www.landbouwzorg.nl kunt u alvast een kijkje nemen welke bedrijven op 17 juni te bezoeken zijn.

Handboek versie 5 verschijnt
Het handboek Landbouw & Zorg is herzien. Zo zijn er twee hoofdstukken aan toegevoegd: jeugdzorg en leer-werktrajecten. Het handboek (versie 5) kunt u bestellen bij het steunpunt. De kosten zijn € 40 met map en € 37,50 zonder map. U kunt het handboek ook op cd bestellen à € 10. Op deze cd staat tegelijkertijd het Kwaliteitssysteem Zorgboerderijen.


Nieuw e-mailadres?
Heeft u een nieuw e-mailadres? Geef dit alstublieft door aan het steunpunt. Wij zorgen er dan voor dat u de mailpublisher blijft ontvangen. Uw gegevens blijven op deze manier ook goed in onze database vermeld staan.

Colofon
Landelijk Steunpunt Landbouw en Zorg
Churchillstraat 35
3772 KV Barneveld
Telefoon: 0342 450364
Fax: 0342 450188
E-mail: steunpunt@landbouwzorg.nl
Internet:
www.landbouwzorg.nl
www.zorgboeren.nlAanmelden
Wilt u deze nieuwsbrief ook via e-mail ontvangen?
Vul dan hieronder uw naam en e-mailadres in en klik op verzend.