nummer 11 - 10 juli 2006Open dag trekt veel bezoekers
Landelijke bijeenkomst
Internationaal
Open dag trekt veel bezoekers
De landelijke open dag ligt inmiddels al weer achter ons. Maar liefst 164 mensen stelden hun zorgboerderij open voor het publiek. Gemiddeld kwamen er 225 bezoekers per bedrijf een kijkje nemen. 
 
De media wist de zorgboerderijen voor de open dag goed te vinden. Naast de nodige landelijke persaandacht (o.a. Trouw, Telegraaf, Algemeen Dagblad en Hart van Nederland) wisten nagenoeg alle zorgboerderijen hun open dag bij de regionale en lokale pers onder de aandacht te brengen. Een mooi resultaat!
 
De medewerkers van het steunpunt willen graag iedereen bedanken voor hun inzet rond de open dag. Er kan worden teruggekeken op een mooi aantal bezoekers, veel publiciteit en leuke activiteiten!

Lees hier het volledige verslag
Landelijke bijeenkomst
Het steunpunt zal dit najaar een landelijke bijeenkomst organiseren voor betrokkenen bij de zorgboerderij. De bijeenkomst is een moment voor zorgboeren om kennis uit te wisselen en met relevante partijen in contact te komen.
 
Twee onderwerpen die in ieder geval aan bod zullen komen, zijn jeugdzorg en leer-werktrajecten. U kunt nu al aangeven of u geÔnteresseerd bent om hierbij aanwezig te zijn. Dit kunt u doen door uw naam en adres door te geven aan het steunpunt; via e-mail of telefoon (0342-450364). U ontvangt dan een uitnodiging, zodra er meer bekend is.

Internationaal
Vorige week was Jaap Meijer van het steunpunt vertegenwoordigd op het internationale congres Farming for Health in Noorwegen. Het congres, bedoeld voor onderzoekers en beleidsmakers, zorgt voor kennisuitwisseling tussen de verschillende landen. Wellicht aardig om te vermelden is dat Nederland qua landbouw en zorg best wel vooruitloopt op het gebied van kwaliteitszorg, onderzoek en onderwijs. Noorwegen en Engeland willen, in navolging op Zweden en SloveniŽ, graag ons kwaliteitssysteem vertalen en leren van de ervaring rondom het traject van certificering en het kwaliteitskeurmerk.Alle medewerkers van het steunpunt wensen u een mooie zomer!
Colofon
Landelijk Steunpunt Landbouw en Zorg
Churchillstraat 35
3772 KV Barneveld
Telefoon: 0342 450364
Fax: 0342 450188
E-mail: steunpunt@landbouwzorg.nl
Internet:
www.landbouwzorg.nl
www.zorgboeren.nlAanmelden
Wilt u deze nieuwsbrief ook via e-mail ontvangen?
Vul dan hieronder uw naam en e-mailadres in en klik op verzend.