nummer 12 - 10 oktober 2006Urgentie: nog 14 dagen en dan is de conferentie!
Aan de slag met WorkMate
Urgentie: nog 14 dagen en dan is de conferentie!
Conferentie Natuurlijk een gezonde toekomst
Op zaterdag 28 oktober organiseert het steunpunt de landelijke conferentie Natuurlijk een gezonde toekomst! Tijdens de bijeenkomst zijn er verschillende workshops en lezingen over leer-werktrajecten en jeugdzorg op de boerderij. Het uitgebreide programma leest u hier.
 
De conferentie is bedoeld voor zorgboeren en –boerinnen en betrokkenen bij jeugdzorg en bij leer-werktrajecten, zoals medewerkers en management in de jeugdzorg en in de reďntegratiesector en verantwoordelijken bij Provincies, Gemeenten en UWV's.
 
Wilt u op 28 oktober er ook graag bij zijn? U kunt zich op www.landbouwzorg.nl aanmelden.

Aan de slag met WorkMate
In september is het steunpunt samen met WorkMate gestart met een nieuw vrijwilligersproject op zorgboerderijen. WorkMate koppelt werknemers die zich incidenteel willen inzetten voor maatschappelijke organisaties die wel wat extra hulp kunnen gebruiken. 
 
De eerste 'match' tussen een zorgboerderij en een werknemer is inmiddels een feit. Zorgboerderij De Kaolder uit Baexem reageerde vorige maand dat zij wel een paar extra handen kunnen gebruiken. De zorgboerderij voor jeugdigen wil graag een winterverblijf bouwen voor de konijnen en cavia's. Deze week zal een medewerker van de ABN AMRO de handen uit de mouwen steken om samen met de zorgboerderij het verblijf in elkaar te zetten. 
 
Voor meer informatie over het vrijwilligersproject, neem contact op met Komala.
Landbouw & zorg in uw regio
Wist u dat u op www.landbouwzorg.nl per provincie een overzicht krijgt welke organisaties hier actief zijn? U vindt hier ook cursussen over landbouw & zorg die in de regio worden gegeven. Bovendien kunt u op de overzichtkaart zien waar in uw provincie zorgboerderijen zich bevinden.
 
Mist u uw organisatie nog op dit onderdeel van de website? Neem dan contact op met Mary.
 


Colofon
Landelijk Steunpunt Landbouw en Zorg
Churchillstraat 35
3772 KV Barneveld
Telefoon: 0342 450364
Fax: 0342 450188
E-mail: steunpunt@landbouwzorg.nl
Internet:
www.landbouwzorg.nl
www.zorgboeren.nlAanmelden
Wilt u deze nieuwsbrief ook via e-mail ontvangen?
Vul dan hieronder uw naam en e-mailadres in en klik op verzend.