nummer 14 - 13 februari 2007Geef ook uw mening op www.landbouwzorg.nl
Congres SPZ: Op zoek naar meesterschap
Arbeidsinspectie positief over zorgboerderijen
Geef ook uw mening op www.landbouwzorg.nl
Onze website kent sinds kort een nieuw item: elke maand kunt u over een prikkelende stelling uw mening geven.
 
De eerste stelling luidde: Iedere zorgboerderij moet verplicht met een kwaliteitssysteem werken. Maar liefst 362 mensen reageerden hierop. Ruim driekwart van hen was het eens met de stelling. Zo schrijft bijvoorbeeld een ouder dat het kwaliteitssysteem hun meer vertrouwen geeft in het zoeken naar een plek voor hun dochter. Een ander ziet het werken met een kwaliteitssysteem als een uitnodiging voor de zorgboer om eens goed na te denken hoe je je werk vormgeeft.

Inmiddels vindt u weer een nieuwe stelling op onze website. Deze maand zijn wij erg benieuwd naar uw mening over: Een boerderij zonder 'echte' boer is geen zorgboerderij. Neem ook eens een kijkje op www.landbouwzorg.nl en praat mee over dit onderwerp!

Congres SPZ: Op zoek naar meesterschap
Stichting SPZ geeft financiële en morele steun aan vernieuwende projecten voor mensen met een verstandelijke beperking. Op 19 april 2007 viert SPZ
haar 75 jarig bestaan met een jubileumcongres in Amersfoort. Op dit congres getiteld Op zoek naar meesterschap wil SPZ de kennis over de ondersteuning en zorg voor mensen met een ernstig (meervoudige) verstandelijke beperking uitwisselen en aanvullen. Geďnteresseerden kunnen vanaf 9 maart 2007 het congresprogramma met aanmeldformulier aanvragen of kijken op de website van SPZ.

Arbeidsinspectie positief over zorgboerderijen
De Arbeidsinspectie heeft onlangs een onderzoek uitgevoerd onder zorgboerderijen. Hierbij zijn zes zorgboerderijen bezocht. Er werd gekeken naar de arbeidsrisico’s waaraan de deelnemers blootstaan en in welke mate de Arbeidsinspectie een handhavingsrol zou moeten vervullen. De bevindingen van dit onderzoek zijn positief te noemen. U leest hier het persbericht.
Open dag
Om alvast te noteren in uw agenda: zaterdag 23 juni vindt de landelijke open dag voor zorgboerderijen plaats.


Themadag Op onderzoek in Landbouw & Zorg
CoP Nederland
& Omslag organiseren op vrijdag 30 maart een themadag. Het onderwerp van de bijeenkomst in Dronten is Op onderzoek in Landbouw & Zorg. Naast diverse onderzoeksresultaten wordt er ook gekeken naar nieuwe onderzoeksvragen. Voor informatie en aanmelding: bel 0321 – 339575 of mail OmslagColofon
Landelijk Steunpunt Landbouw en Zorg
Churchillstraat 35
3772 KV Barneveld
Telefoon: 0342 450364
Fax: 0342 450188
E-mail: steunpunt@landbouwzorg.nl
Internet:
www.landbouwzorg.nl
www.zorgboeren.nlAanmelden
Wilt u deze nieuwsbrief ook via e-mail ontvangen?
Vul dan hieronder uw naam en e-mailadres in en klik op verzend.