nummer 16 - 11 juni 2007Landelijke open dag voor de deur
Boekentip voor 23 juni: Een ploeg van goud!
Cursus BHV en workshop RI&E
Landelijke open dag voor de deur
Over  twee weken is het zo ver: de jaarlijkse landelijke open dag vindt plaats. Maar liefst 170 zorgboerderijen verwelkomen op zaterdag 23 juni 2007 het Nederlandse publiek. Op onze website kunt u lezen welke zorgboerderijen deelnemen aan de open dag. Alle activiteiten staan hier vermeld, zodat u een leuke dag kunt plannen!
Boekentip voor 23 juni: Een ploeg van goud!
Een ploeg van goud is een prachtig boek om de bezoekers van de open dag de meerwaarde van de zorgboerderij mee naar huis te geven. Vanaf nu kunt u het boek bestellen met 5,- korting per boek (verzendkosten zijn 3,95). Bestelt u tien boeken of meer, dan betaalt u geen verzendkosten. Zend uw bestelling vr 1 augustus aanstaande naar info@roodbont.nl onder vermelding van actiecode STEUNPUNT. U kunt ook online bestellen via de boekenshop van Roodbont. Online kunt u de actiecode STEUNPUNT aangeven op het invulformulier. Deze actie loopt van 11 juni tot en met 1 augustus 2007 en is niet geldig in combinatie met andere aanbiedingen.
Cursus BHV en workshop RI&E
Veiligheid is erg belangrijk op de zorgboerderij. Bovendien is het verplicht volgens de ARBO-wet om hier zorgvuldig mee om te gaan. Sinds kort kunnen zorgboeren via het steunpunt twee cursussen volgen om de veiligheid rond hun zorgboerderij goed op orde te hebben. In september en oktober kunt u als zorgboer de basiscursus Bedrijfshulpverlening en de workshop RI&E volgen in Utrecht of Zwolle. Deze cursussen zijn speciaal gericht op het werk rondom de zorgboerderij.
Kijk hier voor data en prijzen
Meer informatie over de cursussen? Lees hier de brochureKwaliteit laat je zien!
Vanaf heden leest u in deze digitale nieuwsbrief welke zorgboerderijen weer een mooi resultaat hebben behaald met het Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen.
 
Eind mei ontvingen de volgende twee zorgboerderijen het keurmerk Kwaliteit laat je zien!:
- Erve Knippert in Haaksbergen
- Zorgboerderij Ransdalerveld in Randsdaal


Colofon
Landelijk Steunpunt Landbouw en Zorg
Churchillstraat 35
3772 KV Barneveld
Telefoon: 0342 450364
Fax: 0342 450188
E-mail: steunpunt@landbouwzorg.nl
Internet:
www.landbouwzorg.nl
www.zorgboeren.nlAanmelden
Wilt u deze nieuwsbrief ook via e-mail ontvangen?
Vul dan hieronder uw naam en e-mailadres in en klik op verzend.