nummer 18 - 6 november 2007Gezocht: communicatiemedewerker
Koningin bakt appeltaart op zorgboerderij
Maatschappelijke stages in groen
Gezocht: communicatiemedewerker
Het steunpunt is per 1 december op zoek naar een nieuwe collega. Hij of zij gaat de communicatie verzorgen voor onze organisatie. Ben of ken jij iemand die enthousiast wordt van teksten schrijven, communicatieplannen maken en evenementen organiseren op het gebied van zorgboerderijen? Kijk dan op onze website voor de uitgebreide functiebeschrijving.
Lees hier de vacature
Koningin bakt appeltaart op zorgboerderij
Koningin Beatrix bezocht dit weekend zorgboerderij De Groote Modderkolk in Loenen om de handen uit de mouwen te steken. Zaterdag 3 november was het Make A Difference Day (MADD), een landelijke dag waarop zoveel mogelijk mensen in heel Nederland n of twee dagen vrijwilligerswerk doen. In het kader van deze dag bakte onze koninging samen met prinses Margriet appeltaarten op de zorgboerderij. Naast de koninklijke vrijwilligers waren er 43.000 mensen actief op verschillende projecten tijdens MADD.
Maatschappelijke stages in groen
Landbouw en groen hebben de samenleving veel te bieden. Dat besef is er ook in Den Haag. Minister Verburg ondertekende samen met staatssecretaris Bijsterveldt een convenant om in 2011 10.000 maatschappelijke stages in het groen aan te bieden. Tijdens deze stage maken leerlingen uit het voortgezet onderwijs kennis met de sector met de bedoeling hier een bijdrage aan te leveren. Het steunpunt heeft samen met andere 'groene' partijen, zoals LTO, Biologica en Staatsbosbeheer de intentie uitgesproken om deze maatschappelijke stages te realiseren. Het steunpunt hoopt met 250 stageplaatsen op zorgboerderijen een goede bijdrage te leveren. U wordt hierover op de hoogte gehouden.
Innovatieplatform actief in de zorg
Het Innovatieplatform start met een gerichte actie in de zorgsector. Het doel is om meer kennis en ideen uit de gezondheidszorg te halen. Daarvoor is het platform op zoek naar goede voorbeelden en oplossingsrichtingen rond innovatie in de zorg.
Discussieer hier mee


Colofon
Landelijk Steunpunt Landbouw en Zorg
Churchillstraat 35
3772 KV Barneveld
Telefoon: 0342 450364
Fax: 0342 450188
E-mail: steunpunt@landbouwzorg.nl
Internet:
www.landbouwzorg.nl
www.zorgboeren.nlAanmelden
Wilt u deze nieuwsbrief ook via e-mail ontvangen?
Vul dan hieronder uw naam en e-mailadres in en klik op verzend.