31 mei 2011
34
Federatie Landbouw & Zorg
Een uitgave van de Federatie
Landbouw en Zorg Nederland


 
In dit nummer
 
Afschaffen PGB!
 
Uw Actie gewenst!
 

 
Afschaffen PGB!

Beste zorgboeren e.a.,


De staatssecretaris van Volksgezondheid heeft plannen om het Persoonsgebonden Budget voor de meeste mensen af te schaffen.


Op 30 mei jl. kwam de Telegraaf met het bericht dat het PGB nog slechts voor mensen met een zorgzwaartepakket toegankelijk blijft. Als de ministerraad deze plannen woensdag 1 juni goedkeurt, raken 120.000 mensen met een PGB hun budget volledig kwijt en zijn zij aangewezen op hulp van zorginstellingen. De Federatie Landbouw en Zorg Nederland is teleurgesteld over de korte termijn politiek die hiermee bedreven wordt.

 
Uw Actie gewenst!

Woensdag vergadert het kabinet of dit besluit definitief wordt. Daarom roepen wij u als zorgboeren op om aan de zorgvragers op uw zorgboerderij, die hier mogelijk mee te maken krijgen, te vragen of zij hun verhaal willen vertellen.


Hoe zou hun leven er uit zien zonder PGB?

 

 

Wat kun je dan niet meer?


Wat is het alternatief en welke consequenties heeft dat voor je kwaliteit van leven?

 

Als u vandaag (of morgen voor de vergadering) uw verhaal aan ons mailt, dan wordt dit verhaal rechtstreeks doorgestuurd naar Tweede Kamerleden zodat het in elk geval zeker zijn invloed kan hebben op de uitkomst van het debat in de Tweede Kamer.


Het is van belang voor de zorg in Nederland dat mensen regie blijven houden over hun eigen leven en keuzevrijheid hebben in de gewenste zorg. Dit houdt ook zorginstellingen scherp in de te leveren zorg en de kwaliteit van leven voor zorgvragers.


U kunt uw verhaal zenden aan federatie@landbouwzorg.nl. Wij sturen uw verhalen rechtstreeks door naar bijvoorbeeld Tweede Kamerleden om zo bij te dragen aan het behoud van het PGB!


Dit komt uiteraard ook de huidige of toekomstige cliënten van uw bedrijf ten goede.


De zorgvragers van Nederland rekenen op U,

 

Namens de Federatie Landbouw en Zorg Nederland
Bart Jan Krouwel

Voorzitter

 


Aanmelden
Wilt u deze nieuwsbrief ook via e-mail ontvangen?
Vul dan hieronder uw naam en e-mailadres in en klik op verzend.