26 november 2011
37
Federatie Landbouw & Zorg
Een uitgave van de Federatie
Landbouw en Zorg Nederland 
TV-uitzending over de zorgboerderij, zondag 27 november 16.10 uur Ned 2

Op Zondag 27 november a.s. wordt door de NTR om 16.10 uur op Nederland 2 het programma Gonzo uitgezonden.

 

In deze aflevering van Gonzo gaat Khadija Massaoudi aan de slag op zorgboerderij ‘Ons verlangen’, vlak onder de rook van Amsterdam. Hier werken zo’n 25 cliënten uit de stad. Ze heten hulpboeren en hebben allemaal een andere achtergrond.

 


Zo maakt Khadija het kippenhok schoon met Aad, die manisch depressief is en vier maal geprobeerd heeft zichzelf van het leven te beroven. Met Dieneke trekt ze de polder in om wilgenboompjes te trekken. Dieneke werd door haar ouders op haar 5de in een kindertehuis geplaatst omdat haar broer aan de drank was. Ze verbleef er tot haar 18de. Samen met Iwan maakt Khadija de koeienstal schoon.
Iwan werd op school gepest. Een keer werd hij geschopt en geslagen. Zijn blinde darm werd eruit getrapt. Hij overleefde het ternauwernood. Het gestructureerde leven op de boerderij en de rust van de natuur geeft de “hulpboeren” de mogelijkheid een nieuw leven te starten.

 
Schön ist es bei Bauer Hans

Op 14 november is er op de Duitse tv een korte documentaire uitgezonden over Zorgboerderij en Boererijwinkel 'Boer' Hans uit Venray-Heide.

U kunt deze documentaire terugzien, klik daarvoor op de volgende link:

Schön ist es bei Bauer Hans-14 november 2011

 


Aanmelden
Wilt u deze nieuwsbrief ook via e-mail ontvangen?
Vul dan hieronder uw naam en e-mailadres in en klik op verzend.