21 mei 2012
39
Federatie Landbouw & Zorg
Een uitgave van de Federatie
Landbouw en Zorg Nederland 
Maand van de Zorglandbouw – juni 2012
Zorgboerderijen openen deuren voor publiek

Juni is de Maand van de Zorglandbouw. Zorgboerderijen verspreid over heel Nederland openen tijdens deze maand hun deuren voor het publiek en organiseren activiteiten voor jong en oud. Iedereen die graag eens een kijkje wil nemen op een zorgboerderij, is van harte welkom. Kijk voor het aanbod van activiteiten bij u in de buurt op www.landbouwzorg.nl.

De Maand van de Zorglandbouw is een initiatief van de Federatie Landbouw en Zorg.

 

De zorgboerderij is niet meer weg te denken uit het Nederlandse zorglandschap en biedt een grote diversiteit aan zorgconcepten, variërend van dagbesteding, logeeropvang, vakantieopvang, leerwerktrajecten en wonen. Zo hebben bijvoorbeeld mensen met autisme, ouderen, dak-en thuislozen en mensen met een verstandelijke handicap baat bij kwaliteitszorg in een landelijke omgeving. De rust en de ruimte van het platteland draagt bij aan het welzijn van de cliënten, net als het werken met dieren dat doet.

 

De Federatie Landbouw en Zorg bevordert kwaliteitszorg op landbouw-zorgcombinaties in Nederland. De Federatie stimuleert, promoot en ondersteunt perspectiefvolle initiatieven op het gebied van landbouw en zorg. Nederland kent ruim 1000 zorgboerderijen, waarvan er zo`n 800 zijn aangesloten bij de Federatie Landbouw en Zorg.


Aanmelden
Wilt u deze nieuwsbrief ook via e-mail ontvangen?
Vul dan hieronder uw naam en e-mailadres in en klik op verzend.