nummer 5 - 12 april 2005Nieuwe website actief
Erkende opleiding voor zorgboeren
Nieuwe website actief
Het Landelijk Steunpunt Landbouw en Zorg kan vanaf vorige week worden bezocht op haar splinternieuwe website www.landbouwzorg.nl. De website is vanaf nu dè plek voor alles wat met landbouw en zorg te maken heeft. De site kan worden binnengegaan op drie manieren: als zorgzoeker, als zorgboer en als hulpverlener. Op die manier is de informatie gericht op de bezoeker en worden de relevante zaken belicht.

Op de website wordt het nu ook mogelijk om een overzicht te krijgen per provincie. Daar kunnen verenigingen en organisaties op het gebied van Landbouw en Zorg zich presenteren. Zo is het duidelijk voor zorgzoeker, zorgboer en hulpverlener waar ze terecht kunnen met hun vragen. Verenigingen en organisaties kunnen zich vanaf vandaag presenteren op de website. Voor meer informatie hierover, klik hier 
 
We hopen dat u met veel plezier gebruik zal maken van onze website!
 

Website steunpunt Landbouw en Zorg
Erkende opleiding voor zorgboeren
Sinds september 2004 is er een erkende opleiding voor zorgboeren. Een goed bericht, want het is voor de kwaliteit van de zorgboerderijen van belang dat initiatiefnemers goed opgeleid zijn. De tweejarige opleiding leidt de studenten op tot bedrijfsleider agrarisch zorgbedrijf op MBO niveau 4. Het Groenhorst College in Dronten biedt de opleiding aan en deze is erkend door het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Voedselkwaliteit.

De opleiding wisselt werk en school met elkaar af. Dit wordt ook wel een beroepsbegeleidende leerweg genoemd, kortweg: een BBL opleiding. De studenten werken hierbij drie dagen per week op een zorgboerderij en gaan twee dagen per twee weken naar school in Dronten (op donderdag en vrijdag). De koppeling van lesinhoud met de praktijk is bij de opleiding bijzonder belangrijk.

De toelatingsvoorwaarde is MBO niveau 3 binnen het agrarisch onderwijs of vergelijkbaar aantoonbare ervaring. De kosten bedragen 780 euro per jaar. Voor meer informatie over de opleiding kunt u kijken op www.groenhorstdronten.nl of belt u met de opleidingscoordinator Wiebe Cool, tel. 06-28979316
 

Meer informatie over het Groenhorst College in DrontenOpen dag 25 juni 2005
Eind juni vindt de landelijke open dag van zorgboerderijen plaats. Erg leuk voor het publiek om eens een dagje te kijken hoe dat nu werkt! Mocht u als zorgboerderij ook uw bedrijf open willen stellen op 25 juni, mail dan even naar komala@landbouwzorg.nl

Personeelswisselingen
Joke van der Veer verlaat het steunpunt per 1 juni aanstaande. Zij kiest ervoor om weer een baan in de zorgsector te nemen.

Per 1 april is Komala Dubois als nieuwe medewerker aangetrokken bij het steunpunt. Zij gaat de communicatie en pr-activiteiten verzorgen.

Colofon
Landelijk Steunpunt Landbouw en Zorg
Churchillstraat 35
3772 KV Barneveld
Telefoon: 0342 450364
Fax: 0342 450188
E-mail: steunpunt@landbouwzorg.nl
Internet:
www.landbouwzorg.nl
www.zorgboeren.nlWilt u deze nieuwsbrief ook ontvangen? Meld u dan hieronder aan: