nummer 6 - 14 juli 2005Studiedagreizen 2005
Geslaagde open dag!
Studiedagreizen 2005
In het najaar organiseert het Steunpunt een vijftal studiedagreizen. Met het oog op de vele ontwikkelingen binnen de landbouw en zorg wereld, plus de WMO, is het Steunpunt van mening dat goede informatievoorziening erg belangrijk is.
 
Met de studiedagreizen wordt aan met name de gemeenten, maar ook het rijk en provincies, de zorgkantoren, MEE's, zorginstellingen en andere ge´nteresseerden de gelegenheid geboden om de mogelijkheden van de landbouw en zorg in de praktijk te bekijken. We gaan dus echt de (zorg)boer op!

Het programma bestaat uit een bezoek aan drie verschillende zorgboerderijen. Tussendoor worden er inleidingen over verschillende thema's gegeven. Daarbij zullen we ook speciale aandacht besteden aan het agrarisch leer-werkbedrijf, een relatief nieuw fenomeen.  
 
De studiedagreizen vinden plaats op:
  • dinsdag 27 september (regio Zuid-west)
  • donderdag 29 september (regio West)
  • dinsdag 4 oktober (regio Oost)
  • woensdag 5 oktober (regio Noord)
  • dinsdag 11 oktober (regio Zuid-oost)
 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Komala Dubois, t 0342-450364 of komala@landbouwzorg.nl

Geslaagde open dag!
Zaterdag 25 juni konden belangstellenden bij maar liefst 130 zorgboerderijen een kijkje nemen. Op die datum vond namelijk de Landelijke Open Dag voor Zorgboerderijen plaats! De zorgboerderijen die hun staldeuren open hebben gezet hebben de afgelopen twee weken een vragenlijst ingevuld hoe deze bijzondere dag is verlopen. De resultaten hiervan zijn terug te lezen op onze website.

Nogmaals dank voor iedereen die de open dag tot een succes heeft gemaakt!
Een ploeg van goud!
Na veel tijd en inspanning komt het resultaat steeds meer in zicht. Op 28 september verschijnt namelijk het boek 'Ploeg van Goud. Hartverwarmende verhalen rondom de zorgboerderij'. Het boek geeft een compleet beeld van het reilen en zeilen op de zorgboerderij, inclusief twaalf interviews met mensen die een zorgtraject volgen op deze unieke plek.
Deze uitgave is een samenwerkingsverband tussen het Steunpunt en uitgeverij Roodbont. 
 
Kijk voor meer informatie hier

Zomer 2005
De zomer is vol op in gang. En dat is goed merkbaar aan de thermometer! Wij willen u dan ook een hele fijne vakantieperiode toewensen.

De medewerkers van het Steunpunt

Colofon
Landelijk Steunpunt Landbouw en Zorg
Churchillstraat 35
3772 KV Barneveld
Telefoon: 0342 450364
Fax: 0342 450188
E-mail: steunpunt@landbouwzorg.nl
Internet:
www.landbouwzorg.nl
www.zorgboeren.nlWilt u deze nieuwsbrief ook ontvangen? Meld u dan hieronder aan: