nummer 8 - 11 januari 2006Steunpunt gaat door!
Landelijke Open Dag Zorgboerderijen
Voortaan factuur per e-mail
Steunpunt gaat door!
Dinsdag 20 december 2005 heeft de Tweede Kamer groen licht gegeven voor het Landelijk Steunpunt Landbouw & Zorg. Dankzij twee amendementen mag het steunpunt nog drie jaar door om het fenomeen zorgboerderij verder op de kaart te zetten. 'We gaan de komende jaren vol enthousiasme verder,' aldus Harm Wieling, waarnemend directeur van het steunpunt.
 

Meer informatie
Landelijke Open Dag Zorgboerderijen
De datum voor de landelijke open dag 2006 is bekend: zaterdag 17 juni aanstaande. Vorig jaar hebben maar liefst 130 zorgboerderijen hun staldeuren opengezet. Hopelijk kunnen we in 2006 dit aantal evenaren! 

En van de doelstellingen van de landelijke open dag is zorgvragers, gemeenten, zorginstellingen en andere belangstellenden warm te maken voor het fenomeen landbouw & zorg. Een niet te onderschatten doel! Nog steeds blijken veel mensen niet op de hoogte te zijn van wat er allemaal mogelijk is bij landbouw-zorgcombinaties. Wij hopen op veel deelnemende bedrijven. Het publiek heeft dan de mogelijkheid om te kunnen kiezen uit een breed aanbod van te bezoeken zorgboerderijen. Bovendien is het voor familie en vrienden van de zorgvragers erg leuk om eens een kijkje te nemen.

Wilt u hier als zorgboerderij aan meedoen, meldt u zich dan aan bij Komala, t. 0342-450364.

Voortaan factuur per e-mail
Vanaf deze week worden de betalingen digitaal verzonden. Voor bestellingen van foldermateriaal en andere publicaties wordt u voortaan per e-mail een factuur toegestuurd. Voorheen ontving u dan een acceptgiro thuis. De betaling kunt u via telebankieren of overschrijvingsformulier via uw eigen bank overmaken.Nieuwjaarswensen
Het team van het het Landelijk Steunpunt Landbouw & Zorg wenst u een goed en succesvol 2006. Wij hopen in het nieuwe jaar de samenwerking op een prettige manier te kunnen voortzetten!

Vermelding in database
Het steunpunt houdt een uitgebreide database bij van landbouw-zorgcombinaties. Op die manier kunnen we goed inspelen op de laatste ontwikkelingen. Staat uw zorgboerderij nog niet bij ons in de database of gaat u binnenkort van start, meldt u dan hier aan. Alvast bedankt!

Publicatie
Twee moeders hebben samen het boek 'Loslaten uit liefde' geschreven over hun autistische zoontjes. Er wordt onder andere omschreven welke invloed een zorgboerderij heeft gehad op hun kinderen.
Meer informatie en bestellen

Colofon
Landelijk Steunpunt Landbouw en Zorg
Churchillstraat 35
3772 KV Barneveld
Telefoon: 0342 450364
Fax: 0342 450188
E-mail: steunpunt@landbouwzorg.nl
Internet:
www.landbouwzorg.nl
www.zorgboeren.nlWilt u deze nieuwsbrief ook ontvangen? Meld u dan hieronder aan: