nummer 9 - 21 maart 2006Websites veel bezocht
Landelijke klachtencommissie actief
Inspelen op uitbraak vogelgriep
Websites veel bezocht
In maart worden de websites rondom landbouw en zorg weer goed bezocht. Maar liefst 750 bezoekers per dag nemen een kijkje op www.zorgboeren.nl. De website www.landbouwzorg.nl trekt dagelijks meer dan 300 bezoekers.
Landelijke klachtencommissie actief
Natuurlijk probeert elke zorgboerderij de beste kwaliteit zorg te verlenen als ze kan. Toch kan het gebeuren dat een deelnemer een klacht heeft. Meestal kan de klacht worden opgelost door erover te praten. Een enkele keer kan het echter voorkomen dat een gezamenlijke oplossing niet mogelijk is. Dan is het voor de deelnemer een mogelijkheid om de klacht in te dienen bij een klachtencommissie.
 
Het Landelijk Steunpunt Landbouw & Zorg heeft een onafhankelijke landelijke klachtencommissie opgezet voor deelnemers van alle zorgboerderijen. Deze klachtencommissie is onafhankelijk. Dat houdt in dat het steunpunt inhoudelijk niet betrokken is. Elke zorgboerderij, die een geŽvalueerd kwaliteitssysteem heeft, kan zonder extra kosten gebruik maken van deze klachtencommissie. Bedrijven die nog niet met het Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen werken, kunnen onder voorwaarden (door de kosten van onderzoek te dragen) hier ook gebruik van maken. Informatie hierover volgt in een volgende nieuwsbrief. Door aan de zorgvragers duidelijk te maken dat zij van deze landelijke klachtenprocedure gebruik kunnen maken, voldoet de zorgboerderij aan de Wet Klachtrecht CliŽnten Zorginstellingen. De klachtenprocedure is per direct werkzaam.
 
Meer informatie voor de zorgboer Ťn de deelnemer is te vinden op onze website www.landbouwzorg.nl.

Inspelen op uitbraak vogelgriep
LTO raadt enkele maatregelen aan om in te spelen op een mogelijke uitbraak van de vogelgriep. Zo is het aan te bevelen om voer, water, ongedierte en vervoermiddelen nauwlettend in de gaten te houden. Lees hier wat u nog meer kunt doen.
 
Knipselkrant
Wilt u graag op de hoogte blijven van de laatste berichten van landbouw en zorg in de media? Wellicht is een abonnement op onze knipselkrant dan iets voor u! Voor 30 euro per jaar ontvangt u elke maand de knipselkrant thuis. Hierin vindt u allerhande artikelen over landbouw-zorgcombinaties uit diverse landelijke en regionale kranten.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gerda.

Boek over mensen met niet aangeboren hersenletsel
Het boek Ken je me nog? vertelt persoonlijke verhalen van mensen met niet-aangeboren hersenletsel en hun artsen, hulpverleners en familie. Het boek geeft ook feiten over hersenletsel en mogelijkheden voor wonen, werken en studeren. Geschikt voor hulpverleners Ťn voor ervaringsdeskundigen. Bestellen kan via www.simpelbestellen.nl  of telefonisch (013-5821092)Landelijke open dag
Heeft u een zorgboerderij?En wilt u ook meedoen aan de open dag op 17 juni aanstaande? U kunt zich hier opgeven.

Colofon
Landelijk Steunpunt Landbouw en Zorg
Churchillstraat 35
3772 KV Barneveld
Telefoon: 0342 450364
Fax: 0342 450188
E-mail: steunpunt@landbouwzorg.nl
Internet:
www.landbouwzorg.nl
www.zorgboeren.nlWilt u deze nieuwsbrief ook ontvangen? Meld u dan hieronder aan: