De Hynder-Hoeve, Barneveld
Stichting Zorgboerderij de Mare, Westervelde
'De Kruidenhoeve', Milheeze
Stichting 't Heuveleind, Zeeland
Erve Wiegink, Agelo(Ootmarsum)
'Klinkboerderij' 's Heeren Loo Midden-Nederland, Ermelo

Cursusaanbod

Workshop RI&E en cursus BHV

Voor elke zorgboerderij is de veiligheid op het bedrijf een belangrijk aandachtspunt. Bovendien is het volgens de Arbo-wet verplicht om op ieder bedrijf een Risico-Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) uit te voeren. Voor zorgboeren die het lastig vinden om dit geheel zelfstandig te doen, is het mogelijk om de workshop RI&E te volgen. Deze workshop, die drie avonden duurt, geeft de zorgboer meer kennis en inzicht in veiligheid, gezondheidsrisico's en welzijn.
 
Een andere verplichting uit de Arbo-wet die geldt voor zorgboeren is het hebben van een geschikte bedrijfshulpverleningsorganisatie. Die bestaat uit een BHV-plan, tevens onderdeel van het Kwaliteitssysteem Zorgboerderijen, en geschoolde BHV-ers. Pro(t)action in Apeldoorn heeft  samen met Federatie Landbouw en Zorg deze basis-opleiding Bedrijfshulpverlening en de herhalingsopleiding Bedrijfshulpverlening (voor mensen die al een geldig certificaat hebben) aangeboden. Ook deze cursus is geheel gericht op de landbouw & zorg sector en de cursus wordt dan ook gegeven op een boerderij zelf.
Wanneer u deel wilt nemen aan deze opleiding (individueel of met een groep) dan kunt u contact opnemen met Pro(t)action of met een andere aanbieder van soortgelijke opleidingen.