Stichting De Boerderij, Emmeloord
Zorgtuinderij Buitenkans, Hillegom
Biologische zorgtuinderij 'De Bundertjes', Helmond
Agrarisch Cultuurgoed, Voorst
Biologische zorgtuinderij 'De Bundertjes', Helmond
Zorgboerderij 'De Naoberhoeve', Echten

Zorgboerderij vinden

Website www.zorgboeren.nl

Op de website www.zorgboeren.nl kunnen alle zorgboerderijen in Nederland zich presenteren. Per deelnemende boerderij vindt u informatie over wat er op de betreffende zorgboerderij gebeurt en wat voor werk de zorgvragers doen. U kunt onder andere op regio en op doelgroep zoeken. De site is voorjaar 2003 van start gegaan en (nog) niet alle bestaande zorgboerderijen in Nederland doen er aan mee. Op dit moment presenteren bijna 700 zorgboerderijen zich op deze site. We verwachten dat het aantal deelnemende zorgboerderijen de komende jaren nog zal groeien.

De site is een initiatief van het Federatie Landbouw en Zorg. Zorgboerderijen die deel willen nemen aan de site kunnen contact opnemen met Federatie Landbouw en Zorg.

Provinciaal overzicht

Alle zorgboerderijen die er in een provincie bij ons bekend zijn, worden op een provinciale kaart gezet. Klik op één van de provincienamen om de overzichtskaart met zorgboerderijen te bekijken. Op de zorgboerderijen die weergegeven worden met een rood rondje met een witte stip kunt u klikken om de website van de zorgboerderij op www.zorgboeren.nl te bekijken.

 
Elke regio heeft een aanspreekpunt voor cliënten die op zoek zijn naar een zorgboerderij. Deze contactpersonen fungeren onder andere als een soort tussenpersoon tussen uw vraag en het daarbij passende aanbod in de regio. Federatie Landbouw en Zorg geeft per provincie een overzicht welke organisaties actief zijn.
Kijk hier voor organisaties in uw provincie »